LIGOS, norsk prodsuent av vintergrønt og juletrær

5. desember 2021

 

LIGOS selger pyntegrønt som er produsert på sørlandet. Primært vestre del av Agder, og noe i Rogaland. Største del av produksjonen er nobeledelgran. I tillegg nordmannsedelgran, sypress og ulike finere snittgrønt og kristorn.

LIGOS  lager og selger kranser, gravlegg, håndbuketter og bar. Det meste av salget er fra oktober til desember.  Oktober er mye leveransen til kirkegårder i form av bar og gravlegg og anleggsgartnere som bruker baret for tildekking av løkbedd. November og desember selger vi til ulike grossister bar , kranser og finere snittgrønt og kristorn. Vi selger ca 200-220 ton med bar hvert år, 45.000 kranser og 90.000 håndbuketter.

 

Kristorn fra felt etablert i 1996. Plantene er stiklinger fra arboretet på Milde og fra ville bestand i  Flekkefjord og Mandal (Ilex aguafolium) og Ilex aquafolium pyramidalis. Kristorn selges som bukett og kranser.
Nobel selger vi som dekorasjonsbar, blått kransebar, grønt kransebar, håndbuketter og gravdekkebar og lange greiner til løkbedd. Bilde viser grønt kransebar.