Historisk hage i Rosendal- Baroniet

14. juni 2023

Historiske hager har noe spesielt ved seg, og hagen på Baroniet er intet unntak. FAGUS rådgivning har egen faglig rådgiver for historiske hager,  Bjørn Anders Fredriksen.
500 roseplanter måtte erstattes,  sesongen 2023 av totalt   2 500 roser fordelt på 20 sorter i  parken forteller Sigurd Seim som arbeider som gartner på anlegget. Rosene kjøpes inn fra et dansk rosegartneri,  og i et normalår  er det utgang på omlag 250 rosebusker.  Streng vinter og vanskelige forhold denne våren var årsaken til at mange av rosene ikke klarte seg.
I tillegg til en praktfull rosehage har også Baroniet en egen kjøkkenhage som benyttes i matserveringen.
Baroniet er kjent for å kun bruke naturlige produkter, og benytter grønnsåpe og eddik i kampen mot lus og sopp, kun naturgjødsel i alle bed- og skjøtselen følges opp av et lite team som er ansatt av stiftelsen for drift av stedet.

For arborister eller tre-interesserte er det også mye å se på, gamle trær som har fulgt stedet gjennom mange år, vår faglige rådgiver på trær Kristin Moldestad kjenner godt til hvilke flotte kulturminner som står på rot i dette området som preges av høye fjell og grønne daler.

Baroniet i Rosendal

Siste nyheter