• Hjem  > 
  • Nyheter  > 
  • Små utemiljø er vår tids dårlig inneklima, nye retningslinjer for utearealene må utarbeides !

Små utemiljø er vår tids dårlig inneklima, nye retningslinjer for utearealene må utarbeides !

18. mai 2020

Tidligere har debatten om sammenhengen mellom barnas helse og godt inneklima rast i den norske offentligheten. Forsker og landskapsarkitekt Kine Halvorsen Thorén fra NMBU etterlyser nå at uteområdenes betydning for barns helse og trivsel blir tatt på like stort alvor. Les hele artikkelen fra forskning.no her

Behovet for nok plass i skoler og barnehager har blitt aktualisert med COVID-19 pandemien. Myndighetenes krav om at det skal være minst en meter mellom hver person for å unngå smitte har ført til utfordringer ved en rekke skoler som har små utearealer. Det er ikke bare Oslo som opplever dette som et problem, rundt i hele landet har Norge skoler med trange skolegårder. I en artikkel sakset fra Dagsavisen publisert 17.05.2020 uttaler Thoren:

– Det trengs retningslinjer for utearealene i skoler og barnehager også med tanke på mulige framtidige pandemier.

Slike retningslinjer, i form av en veileder, kan foreligge ved årsskiftet, samtidig som ny forskrift om miljø og helse i barnehager og skoler sannsynligvis trer i kraft. Det får Dagsavisen opplyst i Helsedirektoratet, som bestilte rapporten fra NMBU. Rapporten fra NMBU ligger som pdf vedlagt i denne saken.

 

For små utemiljø er vår tids dårlig inneklima- Koronapandemien synliggjør de utfordringer som vi har sett over tid, og gir oss publisitet og muligheter til å endre forholdet !

 

 

Siste nyheter