• Hjem  > 
  • Nyheter  > 
  • Bærekraftige, vakre og inkluderende utemiljø er en del av strategien i et initiativ knyttet til European Green Deal

Bærekraftige, vakre og inkluderende utemiljø er en del av strategien i et initiativ knyttet til European Green Deal

30. mai 2023

New European Bauhaus  er et initiativ fra Europakommisjonen som er knyttet til  European Green Deal. Målet er  å transformere utemiljøer til  i enda større grad å være bærekraftige, inkluderende og vakre som bidrar til høy livskvalitet og bærekraft for enkeltpersoner og samfunn i hele Europa.

European Green Deal er kommisjonens flaggskipinitiativ  som har som mål å gjøre Europa til verdens første klimanøytrale kontinent innen 2050.

Det er en omfattende plan som tar sikte på å omforme Europas økonomi og samfunn for å oppnå bærekraftig utvikling og beskytte miljøet. New European Bauhaus representerer tiltak og handlinger som kombinerer estetikk, bærekraft og inkludering for å skape mer miljøvennlige og attraktive utemiljøer. Det er en konkret implementering av prinsippene og målene i European Green Deal innen design og arkitektur.

Noen av aspektene ved gjennomføringen av New European Bauhaus er:

Politiske retningslinjer og støtte
Finansiell støtte og investering
Samarbeid og nettverksbygging
Kunnskapsutvikling og opplæring
Demonstrasjonsprosjekter og pilotprosjekter

Gjennom en kombinasjon av politisk støtte, økonomisk investering, samarbeid, kunnskapsutvikling og praktisk gjennomføring av prosjekter vil New Balance Bauhaus kunne realisere sitt mål om å skape  bærekraftige, inkluderende og  estetisk flotte utemiljø i Europa.

Samarbeid og kunnskapsdeling med internasjonale partnere er viktig for å bidra til å forme og implementere  «New European Bauhaus». Prosjektet er en annerkjennelse av utemiljøets betydning for trivsel, helse og livskvalitet.

Les mer om prosjektet her

 

If the European Green Deal has a soul, then it is the New European Bauhaus which has led to an explosion of creativity across our Union.

Ursula Von der Leyen, President of the European Commission

 

 

 

Siste nyheter