• Hjem  > 
  • Nyheter  > 
  • Har du robotgressklipper er det noen hensyn du bør ta for ikke å skade pinnsvin

Har du robotgressklipper er det noen hensyn du bør ta for ikke å skade pinnsvin

2. mai 2019

Gressklippingen er i gang for i år, og mange har kanskje tatt ut klipperne nå som vi er i gang med mai måned. Har du tatt hensyn til pinnsvinene når du har stilt inn klippetidene for sesongen ?

Pinnsvinene er aktive om natten, og det viktigste rådet er å la robotgressklipperen stå i ro på natta. Robotgressklippere er laget slik at de skifter retning når de kommer borti en hindring, et voksent pinnsvin vil dermed kunne klare seg helt fint. Når pinnsvin får avkom varierer fra landsdel til landsdel, men på generelt grunnlag ber Pinnsvinhjelpen folk om å være ekstra varsomme i juli og august. Når pinnsvinene får avkom er de aktive også på dagtid, derfor må man være ekstra oppmerksom i sommermånedene.

FAGUS sin samarbeidspartner Husqvarna anbefaler sine kunder la klipperen stå ved daggry og ved skumring for å minimere problemet. Husqvarna melder også at de hele tiden arbeider for å forbedre teknologien for å redusere risikoen for å skade nyttedyr.

Pinnsvinhjelpen bekrefter at det å la klipperen stå om natten er svært viktig, de presiserer at tørke og matmangel kan gjøre at pinnsvinene endrer døgnrytmen og blir mer aktive også om dagen, dette ble erfart sommeren 2018.

Les mer om pinnsvin & robotklippere her

 

Siste nyheter