• Hjem  > 
  • Nyheter  > 
  • Sommerblomster og løk gir variasjon og fargeprakt i utemiljø!  

Sommerblomster og løk gir variasjon og fargeprakt i utemiljø!  

26. mai 2021

Det er ingenting som kan erstatte sommerblomster dersom det ønskes fargeprakt, blikkfang og  lang blomstringstid. I år har våren vært kjølig og tulipanene kan nytes ekstra lenge !

Å kombinere sommerblomster med løk gir flotte bed uttaler Kjøssveen entusiastisk. Særlig unge staudefelt eller i  hostafelt som er veldig trege om våren. Tulipaner før sommerblomstene passer bra med fine bed til 17.mai  i Oslo- området, og en rekker akkurat og ta de opp til sommerblomstene blir levert.  Resultatet er forutsigbart og gir en fantastisk fargevariasjon !

Vår nye rådgiver i FAGUS rådgivning med fagområde sommerblomster og løk Reidun Kjøssveen  har arbeidet med sommerblomster i en årrekke.

Vi har mye å lære av hverandre sier Reidun, besøk små og store steder og se hva andre kommuner og firmaer gjør. Det er mange gode ideer og tips rundt omkring. Brukes det mest ampler, bed, urner, tårn eller en blanding av alt. Hva synes du ser fint og praktisk ut? Det er også en fordel å se på anleggene ved st. hans tider og i slutten av august for å se hvordan holdbarheten og utholdenheten til blomstene er.

I offentlig sammenheng er store urner ett veldig godt alternativ fordi blomstene kommer opp fra bakken, kan betraktes fra alle kanter, sees på lang avstand, og man unngår snegleproblem.

I mange kommuner praktiseres utplanting av stemor. Det bør være i urner og det er viktig å velge lyse farger dersom det skal synes godt.  De småblomstrede typene finnes i utrolig mange lyse fargekombinasjoner. Unngå mørkeblått i offentlig anlegg, særlig i en svart hamjernurne. De veldig mørke fargene synes ikke så godt, men hvitt, gult, oransje, alle lyse blåfarge, eller en miks av farger gir et flott uttrykk. I bed bør man planlegge med sterke farger, lyse farger, få farger i hvert bed eller urne slik at beplantningen synes godt, men viktigst er at plantene er frodige og har god vekst gjennom sesongen.

Jeg har stor tro på variasjon fra år til år, både i løkbed og med sommerblomster- dette gir utemiljøene variasjon og særpreg.

Tulipaner finnes i ulike farger og former

Siste nyheter