• Hjem  > 
  • Nyheter  > 
  • Insekter & gønne arealer, hvordan bidra til pollinerende insekter ?

Insekter & gønne arealer, hvordan bidra til pollinerende insekter ?

27. april 2020

Gi pollinerende insekter gode leveområder !

Både hageeiere, næringslivet og forvaltningen kan bidra til gode levekår for disse viktige insektene. Enkle tiltak kan gjøre stor forskjell. For eksempel etablering av leveområder, skjøtsel, arealer for yngling, oppvekst og matsøk.
Vil du lære mer, kjøp tilgang til  opptak av FAGUS vinterkonferanse hvor temaet var insekter og grønne arealer. Eksperter på ulike områder innenfor dette fagfeltet sørger for at god faglig forståelse, se webinaret når det passer det via vimeo ! Fullstendig program finner du her .

Hva vi planter i hagene våre påvirker livsmiljøet for insekter. Mange av våre hageplanter finnes ikke opprinnelig i Norge, og dermed er det ikke nødvendigvis slik at de kan tilby våre insekter næring eller egnet livsmiljø.

Når og hvordan plenen klippes påvirker mattilgangen for insektene. Det er en fordel å få opp litt blomstring i plenen ved å la være å klippe, gjødsle og bruke kjemiske midler.

Humler, bier og andre insekter pollinerer (bestøver) blomster. De er viktige både for samspillet i naturen og for matproduksjonen. Nedgangen av disse nyttige insektene er satt på dagsorden av det internasjonale naturpanelet.

Mye av maten vi spiser må pollineres. For eksempel frukt og bær, erter og bønner, men også kaffe og kakao.

Insektenes leveområder er under press. Alle som forvalter et areal, enten det er en hage, en veikant, en park eller en landbrukseiendom kan tilby gode leveområder for insektene gjennom riktig beplantning og stell.

Ta del i den nasjonale dugnaden !

 

Siste nyheter