• Hjem  > 
  • Nyheter  > 
  • Naturbaserte tjenester for klimatilpasning , ja takk !

Naturbaserte tjenester for klimatilpasning , ja takk !

1. februar 2021

Engasjement rundt bruk av natur og naturbaserte løsninger er stor.

I en publikasjon som Asplan Viak og Sintef har utført  er forvaltningens behov for kunnskap, veiledning og brukerstøtte til ulike naturbaserte løsninger for klimatilpasning undersøkt.

Publikasjonen som miljødepartementet nå har gjort kjent  er  et tydelig tegn på at bransjen, og samfunnet etterspør mer kunnskap rundt bruk av naturbaserte løsninger.

Det er bra med de gode eksemplene, og at kunnskap samles- FAGUS bidrar gjerne med å samle informasjon om tiltak som er gjennomført slik at vi som bransje kan bli enda bedre.

Å jobbe med naturen er en forutsetning for å nå målet om å begrense global oppvarming, og netto nullutslipp. Uten naturen som støttespiller når vi heller ikke FN sine bærekraftsmål. Å spille på lag med naturen er en ting, men å bruke naturen som en del av løsningene for å unngå klimaendringer blir fremsagt som løsningen inn i fremtiden.

Kjære alle aktører i grøntanleggsbransjen, å benytte naturbaserte løsninger er et mål for bransjen men det er vanskelig. Vi må finne kunnskapen, og vi må bruke den.

Vi må lære av hverandre. Åpenhet er den eneste løsningen, for når det gjelder bærekraft er vi på  samme lag, til det beste for samfunnet og planeten.

 

Siste nyheter