Gule valg, plantehelse og påske

8. april 2020

Nyt Norge merket på blomster og planter ( fra 4.april 2020) gjør det enklere å velge norske produkter ! For norske produsenter av planter og blomster er dette et viktig fremskritt, Ved å velge norske varer støtter forbruker vår egen produksjon, og hva betyr det egentlig ? Det betyr bidrag til norske arbeidsplasser , norsk verdiskapning, og trygge produkter . Det er mange flotte gule valg- tulipaner, krysanthemum, narcisser, ildtopp, primula, potteroser, stemor, gerbera-  les mer om de ulike gule valgene .

FN har utnevnt 2020 til  plantehelseåret. Pandemien vi opplever nå synliggjør globaliseringen av verden.  COVID-19 kan ramme oss alle, på samme måte kan en ukjent skadegjører, plante eller soppsykdom ramme  naturen vår, kulturplanter og produksjonsplanter.   FNs naturpanel konkluderte nylig i en rapport at spredningen av fremmede arter er en av fem hovedårsaker til at natur og  planter ødelegges i rekordfart.  I en kronikk fra Aftenposten  skrevet av May Bente Brurberg ( NMBU), og Venche Talgø (NIBIO) beskrives situasjonen i dag hvor usynlige plantedrepere jevnlig passerer norges grenser. Det er lett å dra paraleller til tørråten som kom  som en usynlig blindpassasjer med poteter fra Sør Amerika og førte til sultkatastrofe i Europa.

Nyt Norge merket som produsentene nå kan sette på sine produkter, lojale grossister som er opptatt av å levere trygge produkter og forbrukere med økt bevissthet, det tyder på at plantehelseåret 2020 er godt i gang !

God påske- velg gjerne gult, men velg norske varer !

 

 

 

Siste nyheter