• Hjem  > 
  • Nyheter  > 
  • Nye rådgivere på stauder og planter for kystklima

Nye rådgivere på stauder og planter for kystklima

15. april 2020

Vi har gleden av å ønske to nye rådgivere velkommen til FAGUS rådgivning, og takke av to rådgivere som har bidratt gjennom mange år.
Torunn Hovland Ljone, Ljono Stauder, og Harald Olav Aksnes, Gimle Planteskole er  nå ute av FAGUS rådgivningstjeneste etter lang og tro tjeneste.  Tusen takk for det dere har gjort for FAGUS ved å være gode rådgivere inn i FAGUS rådgivning.

Vi ønsker Ole Lima velkommen som ny rådgiver på stauder, og Frida Helland velkommen som ny rådgiver på planter for kystklima.

Ole Lima, rådgivningsområde stauder:
Ole Lima gikk ut fra Statens Gartnerskole Dømmesmoen i 1980 og har drevet egen produksjonsbedrift med stauder fra 1982 til 2014. Lima arbeider nå på Klingsheim Planteskole A/S i Sola kommune. Arbeidsfokus er stauder og villfloraplanter for bruk i anlegg. Lima vært leder i Staudegruppa i NGF i to perioder og har god kontakt med kollegaer i denne bransjen i Norge, og miljøet i Europa gjennom den Internationale Stauden Union.

 

Frida Helland, med rådgivningsområde plantevalg for kystklima:
Frida Helland er utdannet gartner ved Statens gartnerskole Dømmesmoen i Grimstad i 1985. Helland har jobbet i diverse planteskoler som tilslutt førte til  Sunnhordaland Planteskole i 1985. Fridas spesialområde er busker for kyststklima, og da spesielt vintergrønne bladplanter som Rhododentron, Pieris og Prunus laurocerasus etc.  Frida har i tillegg god oversikt over løvfellende busker, trær, nåletrær, klatreplanter, bærbusker og lyng.

Bruk vår rådgivningstjeneste, ta del i vårt fagmiljø !

 

Rådgiver plantevalg for kystklima fra 01.04.2020

 

Rådgiver på stauder fra 01.04.2020

 

Siste nyheter