• Hjem  > 
  • Nyheter  > 
  • Hvordan begrense problemene for allergikere i grøntanlegg?

Hvordan begrense problemene for allergikere i grøntanlegg?

25. juli 2018

Enten snufsingen og nysingen foregår på våren når løvtrærne blomstrer, om sommeren med gresspollen, om høsten når burota er i gang, eller hele sesongen, kan vi som jobber med grøntanlegg gjøre noe for å begrense problemene.

Norges astma og allergiforbund har gitt ut følgende:

Vennlige og uvennlige planter i vårt nærmiljø (revidert utgave 2000) er et leksikalsk oppslagsverk som tar for seg ca. 1000 arter inne- og uteplanter og deres eventuelle helsemessige påvirkning.

Gode råd er grønne (2005) gir veiledning og forslag til helhetsløsninger for et trygt grønt miljø for alle, både for det private og det offentlige rommet, og med tilhørende plantelister.

Begge bøkene er tilgjengelige hos NAAF, bestilles ved å sende e-post til naaf@naaf.no.

(kilde: https://www.naaf.no/fokusomrader/allergi-og-overfolsomhet/pollenallergi/allergivennlige-inne–og-uteplanter/)

Som FAGUS-abonnent har du dessuten mulighet til å stille spørsmål om plantevalg og allergier til FAGUS-rådgiver (og seniorforsker i NAAF) Hallvard Ramfjord.

Hallvard Ramfjord er utdannet cand. real fra NTNU og har hovedfag i botanikk med pollenanalyse som spesialområde. Til daglig leder han Pollenvarslingen i Norge og er seniorforsker i Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF). Han er aktiv i informasjon og rådgiving omkring utforming av et allergivennlig miljø overfor offentlige og private aktører, og har utgitt bøker om emnet. Som rådgiver i FAGUS kan han svare på spørsmål om plantevalg i forhold til astma og allergi.

Siste nyheter